Ontruimingsplattegronden verplicht?

Is een ontruimingsplan/-plattegrond verplicht?

Een ontruimingsplan en ontruimingsplattegronden zijn verplicht bij aanwezigheid van een brandmeldinstallatie. Maar behalve dat er een verplichting geldt bij de aanwezigheid van een brandmeldinstallatie, worden de plannen en plattegronden ook bij diverse audits van keuringsnormen vereist. Naast de verplichting adviseren wij ieder bedrijf of instelling de ontruimingsplattegronden aan de muur te hangen als onderdeel van het ontruimingsplan. Op deze wijze weet een ieder, bezoeker of medewerker hoe te vluchten en waar alle (brandveiligheids) voorzieningen hangen en/of aanwezig zijn. Voor hulpverleners zoals brandweer of politie zijn de ontruimingsplattegronden van cruciaal belang om een snel en gedegen overzicht te verkrijgen van het pand om zo snel en adequaat een inzet te kunnen doen bij een calamiteit Hiermee wordt schade en letsel voorkomen of beperkt.

Naast het opstellen van een ontruimingsplan en ontruimingsplattegronden kunt u bij ons ook terecht voor ontruimingsoefeningen en bij onze afdeling TOPBHV voor praktijkgerichte BHV cursussen en bij . Onze werkwijze is integraal. Wij kunnen namelijk voor u uw BHV noodplan, ontruimingsplan, communicatiemiddelen, blusmiddelen, verbandmiddelen, AED, RI&E, Brandscan verzorgen en/of updaten. Dit zodat alle facetten naadloos op elkaar aansluiten. Een jaarlijkse ontruimingoefening geënt op uw locatie d.m.v. maatwerk geeft uw organisatie goed zicht of alle plannen en middelen nog up-to-date zijn en of uw medewerkers weten wat te doen bij ontruiming. Voor de mogelijkheden, neem vrijblijvend contact met ons op: tel: 075-6151045.

Waarom ontruimingsplannen en -plattegronden van BHV-Ontruimingsoefening?

  • Onze ontruimingsplattegronden zijn conform de NEN 8112 norm.
  • Wij zorgen ervoor dat de plattegronden op de juiste plaats in uw organisatie worden opgehangen.
  • Wij kunnen uw huidige tekeningen ook herontwerpen en aanpassen aan de geldende normen van vandaag de dag.
  • Op onze site www.bhv-ontruimingsoefening.nl (net als TopBHV onderdeel van de Veiligheidscirkel) bieden wij verschillende pakketten ontruimingsoefeningen aan. Van een basispakket tot een zeer uitgebreide ontruimingsoefening.